Bebe Bisküvisi

Genel

2023-10-15

İHH Ankara olarak GİMDES’ten “Helal Gıda” belgeli ürettiğimiz bebe bisküvilerini, dünyanın farklı coğrafyalarında açlık çeken çocuklara gönderiyoruz. Bu bisküvileri özellikle Suriye, Nepal ve diğer mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin gönderiyoruz.


Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan İHH Ankara 2013 yılında başlatılan çalışmayla üretilen 500 tondan fazla bisküvinin 10 farklı ülkedeki çocuklara ulaştırmıştır.

Bebe bisküvilerini üretimi; özellikle mazlum ve kimsesiz çocuklara az da olsa katkıda bulunmak ve helal yiyen helal düşünür helal düşünen helal hareket eder sloganı ile amaçlanmıştır.Aynı zamanda helal gıda sertifikasına sahip bebe bisküvilerini ürettirerek helal gıdayı teşvik etmek istiyoruz.

Bu bisküvileri özellikle Suriye, Nepal ve diğer ülkelerdeki kardeşlerimizin çocuklarına gönderiyoruz. Amacımız mazlum insanlara hem maddi hem de manevi destek vermektir. Zaten İHH olarak yaptığımız bütün maddi çalışmaların akabinde manevi anlamda da projelerimiz vardır. Bu insani diplomasi yani mazlum olanların mazlumiyetlerini gidermektir. İçerisinde katkı malzemeleri olmak üzere yağı, unu, şekeri ve her şeyi helal malzemeler kullanılarak ürettiğimiz helal gıdayı teşvik ediyoruz. Beslenmesi helal olan toplumların düşünceleri, çalışmaları ve her şeyleri de helal statüde olur. Helal beslenen helal konuşur, helal konuşan da düzgün yol alır.


“Ticari kaygımız veya reklam amacımız yok”

Bebe Bisküvisi fonuna yardım etmek isterseniz;

Açıklama Kısmına Ad, Soyad, Bebe Bisküvisi Yazıp Bağışta Bulunabilirsiniz.


Bisküvi ambalajını Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırlayarak, üzerine “parayla satılmaz” ibaresi koyduk.


Ambalajı hazırlarken reklam kaygımız ve ticari bir amacımız olmadığı için diğer bebe bisküvilerden farklı bir şekilde dizayn ettik. Kutu üzerinde İHH haricinde bir ‘Hilal’ ile içerisinde farklı coğrafyalardan çocukların fotoğrafları bulunuyor. Bu da farklı coğrafyalardaki mazlum insanların çocuklarına ulaştığımızı gösteriyor. Hilal bütün dünyada İslam’ı sembolize eder. Ayrıca kutu üzerinde Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Derneğinin (GİMDES) belgesi de yer alıyor. Bu ürünler üretilirken 2 ayrı mühendis görev yapıyor. GİMDES’e bağlı bir mühendis gelip ürünü denetliyor. Bizim mühendisimiz de üretim yapılan firmayı denetliyor. Çünkü biz bu işi büyük bir titizlikle yapıyoruz. Amacımız ticaret yapmak değil helal gıdayı teşvik etmek ve bir çığır açmaktır. İnşallah bunda da başarılı oluruz.

Ayrıca ambalaj üzerinde Mavi Marmara ve 135 ülkede yapılan çalışmaları anlatarak, İslami sınırlar içerisinde sivil toplum kuruluşları ve insanları da teşvik etmek istiyoruz.