Ramazan

Genel

2023-10-15

Filistin’den Suriye’ye, Moro’dan Afganistan’a, Irak’tan Arakan’a, Patani’den Haiti’ye dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimize Ramazan bereketini ulaştırmak için yollara çıkıyoruz. Binlerce hayırseverimizin kumanya, fitre, zekat bağışlarının yanı sıra iftar yemeği ikramlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp, yetim çocukları bayramlıklarla sevindirip, inşasını tamanladığımız kalıcı eserlerimizi hizmete açacağız. Milyonlarca mazlum, mağdur ve mülteciye yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Zekatlarınız İHH Ankara vasıtasıyla dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.


Kuşatma altında iftar

Suriye’deki savaş bitmek bilmediği gibi tüm acımasızlığı ile sürüyor. Öte yandan gündelik hayat da zor şartlar altında devam etmeye çalışıyor. Suriye halkı yıllardır Ramazan bereketini eskisi gibi yaşayamıyor, bayramlar bayram gibi geçmiyor. Tüm bunlara rağmen vakfımız Suriye içerisindeki mazlumlara gerekli gıda, giyim, barınma ve diğer temel ihtiyaçlarını ulaştırmaya çalışıyor. Suriye’deki yardım çalışmalarımız her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da devam etti. Sadece Ramazan ayında Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine 30 milyon ekmek ve 150 bin gıda kumanyası ulaştırıldı. Yine bu ay boyunca 3 milyon kişiye iftar yemeği ikram edildi. 

Kuşatma altındaki bölgelerde de diplomatik görüşmelerimiz sonucunda çalışmalar yapıldı. Bunlardan birisi geçtiğimiz yıllarda insanların kedi, köpek eti yemek için fetva istediği Doğu Guta bölgesiydi. Ramazan ayı boyunca bu bölgedeki ailelere gıda kumanyaları ulaştırıldı, 120 bin kişi kurulan sofralarla iftar yaptı.